Via Algonquin Park naar Ottawa

Donderdagochtend verlieten we Niagara Falls om 400 km naar Arowhon Pines in Algonquin Park te rijden. De reis ging voorspoedig. Na een lunchstop bij Tim Horton’s in Barrie waren we voor 15 uur in Arowhon Pines.

Een resort dat 8km rijden over een gravelpad van de doorgaande weg afligt. Geen TV, internet, wifi of wat dan ook. 2 dagen en nachten rusten.

Het resort staat bekend om zijn uitstekende keuken. 3 maal per dag werden we daar verwend met het lekkerste eten. Alles ‘organic’ en voor 90% uit eigen tuin. Bij het ontbijt yoghurt met vers fruit, pannenkoeken met appel en kaneel, wafels met fruit etc. In de middag een kleine warme hap in de vorm van een minipizza met prosciutto en geitenkaas. In de avonden een saladebuffet, daarna keuze uit 2 soepen en 4 hoofdgerechten. Zo hebben we gans gegeten, verse zalm en gevulde kip.

Marnie en Jim hebben zich vermaakt met kayakken. Richard durfde dit door zijn rugproblemen niet aan. Hij maakte foto’s en las een boek. Arowhon Pines had maar één nadeel: de enorme hoeveelheid muggen en steekvliegen. We zijn allemaal fors geraakt, al was Richard het meest geliefd.

Vandaag, zaterdag de 13e, zouden we 300km verder rijden naar Ottawa. We kregen heerlijke broodjes mee voor onderweg. De rit naar Ottawa ging voor ruim 200km over een rechte weg waar je 80km/u mocht rijden. Prachtige omgeving dwars door het bos en langs ontelbare meren. Uiteindelijk wel saai rijden. Vanuit het niets doemt dan ineens Ottawa op. Het hotel ligt om de hoek van Parliament Hill. Justin Trudeau was niet thuis voor een bakje thee.

4 reacties op “Via Algonquin Park naar Ottawa

 1. Wat een heerlijke plek om 2 dagen te relaxen..
  Heerlijk om zo verwend te worden met dat eren..alleen jammer dat de muggen ook honger hadden-:((
  Super dat jullie het wat meer bruisende leven afwisselen met rust en prachtige natuur
  Geniet er nog van..

  Geliked door 1 persoon

 2. Fantastisch hoe jij jullie reis in details ons meeneemt. KLASSE. nog vele leuke en gezellige dagen samen toe gewenst. groetjes van tante Willy en mij.

  Geliked door 1 persoon

 3. Na al dat lekkers….kunnen we die steekvliegen en muskieten geen ongekijk geven, dat ze zich te goed natuurlijk. Het Lijkt er wel op dat Richard, meer in de smaak viel dan Marnie en Jim. Zoet bloed wellicht.
  Ondanks die ” leuke” bijkomstigheid, is het reuzefijn om jullie avonturen via deze verslagen te kinnen volgen.
  Wij genieten, als thuisblijvers…zo toch ook van de vakantiesfeer😎

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s