Van Ottawa naar Lac a l’eau Claire

Rond 10:15 uur stapten we in de auto om naar Lac a l’eau Claire te rijden. Na eerst een ontbijtje te hebben gegeten bij Tim Hortons rustig de koffers dichtgemaakt en de auto voor laten rijden door het personeel van de valet parking.

De rit van vandaag was 327km. Viel er iets op onderweg? Ja! Zodra je de de provincie Ontario (Engelstalig) verlaat en de provincie Québec (Franstalig) inrijdt verandert niet alleen de taal! Ook de staat van onderhoud van het wegennet verandert. In Ontario is alles redelijk strak onderhouden. In Québec is het normaal om enorme gaten in het wegdek te ontdekken, ook op snelwegen. Je mag daar officieel 100 km/u rijden. Dat is op veel plekken door de staat van het wegdek onmogelijk.

De laatste 40 km waren binnendoor. We hebben daar hele stukken met 50 per uur voortgesukkeld waar 80 was toegestaan. We vragen ons af hoe men op deze wegen met een normale personenwagen kan rijden…

Onderweg een lunchpauze gehad om even zelf energie te tanken.

Aangekomen op de plek van bestemming ervaarden we wel de wow-factor. Een prachtige auberge met een geweldige ligging en dito uitzicht. Het is wel wennen aan de taal. Dit deel is immers Franstalig, het Engels beheerst men maar mondjesmaat of met een accent waarbij de bekende tv-serie ‘Allo allo’ verbleekt.

Morgen een korte rit van maar net 200 km naar Québec City, daar zitten we 3 nachten in een hotel in het oude centrum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s