Na 2 dagen stilte

Jullie hebben hier een paar dagen niets gelezen… nadat we vrijdag in Montréal waren aangekomen, bleek het daar extreem heet. 35 graden met een hoge luchtvochtigheid leverde een gevoelstemperatuur op van 43 graden. Niet een temperatuur om lekker door de stad te lopen zeg maar.

Na vrijdagavond lekker te hebben gesmikkeld bij steakrestaurant The Keg liepen we terug naar ons hotel: Hotel Place d’Armes.

Het hotel bestaat uit 4 aan elkaar gekoppelde gebouwen. We hadden een kamer in gebouw 1. Van slapen kwam niet veel terecht. Dit waren duidelijk de oudste kamers met extreem slechte en kleine bedden. Een twijfelaar is breder en langer. Na amper te hebben geslapen ’s ochtend om 9 uur bij de receptie gemeld dat dit niet nog een nacht ging werken op deze manier. Men dacht mee, en gaf ons zonder problemen een kamer in gebouw 4. Met behulp van het personeel onze spullen verhuisd. Daarna toch maar even de stad in: China Town. Het spul dat je bij Ali kunt bestellen ligt hier gewoon op de markt. Na anderhalf uur lopen in de hitte waren we gesloopt.

Terug in het hotel wat bijgetrokken en toch nog even naar buiten om ergens iets te eten. Voor de laatste keer deze vakantie een burgertje van Five Guys. Op ons gemakkie naar het hotel terug om te rusten. In de avond om de hoek van het hotel naar de Starbucks voor een muffin, echt trek hadden we niet.

Op zondag rond 10 uur in de auto gestapt voor de langste rit van deze vakantie. Een goede 450km van Montréal naar Elmhirst’s Resort in Keene. Het duurde ondanks het rustige verkeer best lang voor we Montréal uit waren. Er waren net werkzaamheden gestart aan de grote uitgaande snelweg, gevolg was een flinke ‘detour’ en max 50km per uur tuffen.

Onderweg een pauze gehouden bij Napanee, Tim Hortons puilde uit, toch maar wat eten gehaald daar. Rond 15:30 uur waren we in de weldadige rust bij Elmhirst. Een kleine 3 dagen echt relaxen vanuit een prachtig gelegen huisje aan het meer. Zondagavond gelijk het menu gegeten dat we thuis al hadden geregeld in een pakket. Dinsdag gaan we alle drie een uur van een massage genieten. Richard gaat in de namiddag meedoen aan de wijnproeverij en ’s avonds schuiven we aan bij de BBQ hier.

Vandaag hebben we aan een lunch meegedaan die elke maandag voor de locals wordt georganiseerd. Met verbazing kijkend hoe onwaarschijnlijk veel vlees er hier gegeten wordt. Wij houden het na 1 a 2 maal een bord vol eten voor gezien. Dat kan ook best 4 of 5 maal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s